IMG_2964.JPG

Kwasten zijn écht de must-have tools voor het aanbrengen van make-up.
Ik heb jaren zonder kwasten make-up gebruikt maar sinds ik sinds een aantal jaar gebruik maak van kwasten bedacht ik mij ‘HOW the hell heb ik toch mijn make-up zonder brushes aangebracht?!?’.

Nou simpel antwoord; niet goed! 🙂

Mijn eerste ‘professionele’ brush-set heb ik ooit op de kop getikt via Groupon. Dat ging om de 24-delige kwastenset By Tess. Mét kabuki kwasten.
Ik had ook geen idee wat een kabuki kwast is maar dat is een grote bolle stevige kwast. Omdat de kwast veel haren bevat die dicht bij elkaar staan wordt de poeder die je aanbrengt met deze kwast een stuk dekkender.
Een voorbeeld van Kabuki kwasten:
IMG_2954.JPG

Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt niet meer weet wat ik betaald heb voor de kwastenset By Tess. Volgens mij ging het om 40 euro via Groupon en was de originele prijs 100 euro. Ik heb even gegoogled maar ik kon niet zo snel vinden waar ze deze set nog verkopen.
De 24-delige kwastenset By Tess ziet er zo uit:

IMG_2956.PNGIMG_2955.JPG

Omdat dit mijn eerste echte kwastenset was (ik kocht altijd losse kwasten bij de Douglas) was ik HELEMAAL verliefd.
Nog steeds gebruik ik de kwasten overigens. Niet allemaal want van sommige kwasten weet ik niet zo goed waar ik ze voor gebruiken moet.

Laatst vond ik dat het tijd werd voor een nieuwe kwastenset. Ik ben heel erg fan van Boozyshop en kan iets teveel kopen als ik op die website beland maar ik ging er toch voor.
Ik zag mijn DROOMkwasten. Namelijk de Pink Bambu Deluxe. Een 22-delige set. DIE WIL IK! Maar toen… zag ik het prijskaartje: 164,95. Oeps, dat vind ik iets te duur. Maar staat op mijn wishlist!

Brushes

Ik ging voor de goedkopere versie, namelijk de 12-delige Pink Brush Set. Ook eyecandy en voor mijn persoonlijke make-up gebruik vast en zeker prima.

IMG_2951.JPGIMG_2953.JPG

De set wordt geleverd in een mooi roze hoesje. Zelf gebruik ik de hoezen niet omdat ik mijn kwasten op mijn tafeltje neerzet. Vind ik leuker staan en makkelijker in gebruik.

IMG_2949.PNG

De kwastenset is SUPERcute in het roze en ik hou daarvan! Alleen al als accessoire op mijn make-up tafel vind ik het al prachtig staan.
In het gebruik zijn de kwasten ook goed.
De kwasten die ik eerder had gekocht waren geheel zwart, deze kwasten zijn roze met wit.
Het nadeel hiervan is dat je dus de make-up goed op de kwasten ziet zitten na gebruik. En ik reinig mijn kwasten niet na elk gebruik.
Dat vind ik jammer, maar viel natuurlijk te verwachten.

IMG_2950.JPG

Ik wist in het begin, toen ik net begon met het gebruiken van kwasten, niet waarvoor ál die kwasten waren!
Daarom voor iedereen die er ook nog niet helemaal achter is, hier een overzicht:
IMG_2959.JPGBrushes

Even kort als laatste over het reinigen gesproken; kwasten moet je écht regelmatig reinigen als je geen uitbraken van pukkels wilt hebben. Er komen zoveel bacteriën op je kwasten na gebruik dat ik ze eigenlijk wel iedere week reinig.
Hiervoor kun je speciale kwastenreiniger halen maar ik doe het met babyshampoo. Dit is ook redelijk zacht voor de kwast en hierdoor blijven ze ook na het reinigen zacht.
Wat belangrijk is, dat je de kwasten op de kop laat drogen (dus met de kwast naar beneden) om roestvorming op de handvaten te voorkomen.

IMG_2962.JPG

Mayke