Je haren steil, krullen of beach waves? Met één tang is het mogelijk. Heel makkelijk ook nog. Ik als haar-leek heb binnen no-time mijn haar in mooie krullen omgezet, waar ik voorheen eigenlijk een hekel aan had omdat het zo lang duurde.
De Carmen triple styler en de föhn van ditzelfde merk heb ik in dit artikel gereviewd. Lees je mee?

CARMEN

Wie kent het niet? Carmen is al heel lang bekend. Volgens mij ken ik het zelfs van heel vroeger nog van de krulspelden en de wafeltang (hi jaren 90).
Carmen heeft een heel groot assortiment aan haarverzorging-en stylingproducten.
In dit artikel review ik de Carmen CT3000 Triple Style en de Carmen HD3500 Ultimate Perfomance föhn en uiteraard laat ik je zien hoe ik het doe en wat het resultaat is!

TRIPLE STYLER

Ik begin met de CT3000 Triple Styler die te koop is voor ongeveer €49.99 bij onder andere Wehkamp en Bol.com.
Ik was meteen enthousiast over deze ‘tang’ want het belooft je om je drie verschillende haarstijlen te kunnen geven. Tof!
Ik ben echt een haar rookie, het is vooral eigenlijk dat ik mezelf de tijd niet gun om mijn haar te doen. Ik vind het simpelweg niet leuk. Deze tang lijkt dus een uitkomst te zijn.

Als eerste wat praktische informatie:

  • Aantal warmtestanden: 3
  • Min/max temperatuur: 190-201 graden Celsius
  • Ionische functie: Ja
  • Automatische uitschakeling: Nee
  • Keramische functie: Ja

De tang kan in drie verschillende temperaturen worden gezet, door het knopje simpelweg omhoog te schuiven wordt de tang warmer. Verder vind ik het ideaal dat er een soort slotje op zit waardoor je de tang dus dicht kan laten zitten. Ruimt fijner op en daardoor ook makkelijker mee te nemen op reis bijvoorbeeld.
Verder belooft de tang je haar ook te laten glanzen door de toegevoegde ionen waardoor het haar ook antistatisch is.

STEIL

Om de haren steil te maken gebruik je de tang als een styletang.
Je pakt een pluk haar en gaat er met de tang recht overheen.

WAVES

De beach waves krijg je door een pluk te pakken en de tang iedere keer op de haren te zetten, in te knijpen en los te laten. Hierna ga je naar beneden tot je de hele plukt gehad hebt.

KRULLEN

Wanneer je een pluk haar pakt en dit om de tang heen draait (dus de tang een kwartslag draaien) en vervolgens de tang langzaam naar beneden halen, krijg je mooie losse krullen.
Als je deze wat uitschudt heb je prachtige grove krullen, als je het niet uitschudt heb je wat meer strakke krullen.

Het is best grappig want de tang heeft een soort driehoek vorm waardoor je dus ook de waves makkelijk kunt maken.
Mijn favoriet is de krul. Binnen 5 minuten heb ik mijn hele haar gekruld, terwijl dit met een reguliere krultang 20 minuten duurt. Halleluja!!!
De laatste tijd zie je mij dus vaker met een mooie coupe omdat het zo gemakkelijk is.

FÖHN

De volgende tool is de Carmen HD 3500 Föhn Ultimate Perfomance die je koopt voor €49,99 ook bij onder andere Wehkamp en Bol.com.
De föhn vind ik al een plaatje om te zien, wit met metallic zachtroze. Ik hou er wel van om mooie spulletjes te hebben liggen bij mijn make-up tafel en de föhn past daar mooi tussen.

  • Vermogen (Watt): 2200
  • Aantal warmtestanden: 3

De föhn is zeer krachtig en is uitgerust met een blaasmond, diffuser, coolshot en ionische technologie. De föhn is juist goed geschikt voor lang haar.
Je haar is pluisvrij door de ionische technologie en krijgt een stevige fixatie door een druk op de coolshot.

Zonder grappen, deze föhn is inderdaad heel sterk. Nadat ik deze gebruikt had heb ik mijn oude föhn meteen weggedaan haha.
Mijn haar is echt binnen no-time droog. Normaal gesproken duurt het ook vrij lang omdat ik vrij dik haar heb maar nu doe ik er max 10 minuten over.
De blaasmond is handig als je het haar tijdens het föhnen ook nog wilt borstelen (voor extra glans) maar geeft ook bescherming.
De diffuser is ook top. Door dit op de hoofdhuid te gebruiken (doe ik met mijn hoofd ondersteboven) creëer je volume van het haar.

Op onderstaande foto’s zie je het eindresultaat als ik mijn haar heb geföhnd zonder poespas. Er zitten dus nog geen producten in zoals olie, ik heb het verder niet gestyled met de tang. Ik heb het simpelweg gedroogd met de diffuser en met een borstel de rest van de plukken laten drogen.

VERKRIJGBAARHEID

De Triple Styler kan hierTriple Styler kan hier worden gekocht en de Ultimate Perfomance föhn hierUltimate Perfomance föhn hier!

Ik hoor graag jullie ervaringen! 🙂

Welke styling tools gebruik jij voor je haar?

Deze review bevat producten die zijn opgestuurd door een merk/bedrijf

Mayke