All on 4, wat zijn de voordelen?

Het spreekt voor zich dat iedereen in de praktijk graag wil kunnen rekenen op een mooie, stralende lach. Dit heeft uiteraard als gevolg dat er sprake dient te zijn van mooie en gezonde tanden en kiezen. Jammer genoeg blijkt dit in de praktijk lang niet voor iedereen even vanzelfsprekend te zijn. Soms is het zo dat er sprake is van het missen van verschillende tanden en / of kiezen. Daarnaast is het ook mogelijk dat de algehele mondgezondheid in die mate is verslechterd dat de overstap naar een prothese eigenlijk niet te vermijden valt. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om een all on 4 behandeling te ondergaan. Wat je van deze behandeling exact kan verwachten ontdek je hieronder.

Wat is een all on 4 behandeling precies?

Voor de all on 4 behandeling geldt dat ze niet alleen esthetisch, maar ook functioneel één van de best mogelijke alternatieven vormt voor een kunstgebit. Wanneer je kiest voor een dergelijke oplossing zal je dan ook tot de vaststelling komen dat het aanvoelt alsof je terug kan genieten van je eigen, oorspronkelijke tanden en kiezen. Bij een dergelijke behandeling wordt er in de praktijk voor gekozen om een vaste brug te plaatsen op vier implantaten welke in de boven- of onderkaak worden geplaatst. Door middel van een all on 4 behandeling kan je rekenen op een sterk evenals vast gebit waar je met zekerheid heel wat jaren plezier van zal ervaren. 

Verschil met een all on 6 behandeling

Een alternatieve mogelijkheid waar je voor kan kiezen is de zogenaamde all on 6 behandeling. Het spreekt voor zich dat deze behandeling niet onaanzienlijke verschillen vertoont met de all on 4 behandeling. Het belangrijkste verschil is vooral terug te vinden in het feit dat er sprake is van 6 implantaten welke in de kaak worden geplaatst. Welke van deze twee verschillende opties voor jou de meest interessante keuze is zal worden bepaald door de actuele situatie van je gebit evenals de wensen waarover je beschikt. Welke optie voor jou nu precies als het meest geschikt kan worden bestempeld dient uiteraard te worden besproken met de tandarts-implantoloog. 

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de all on 4 behandeling

Door de jaren heen hebben geweldig veel mensen ervoor gekozen om een all on 4 behandeling te ondergaan. Indien je kiest voor het ondergaan van deze behandeling ben je in de praktijk dan ook altijd verzekerd van een aantal niet onbelangrijke voordelen. Het gaat hierbij meer concreet om:

  • Zowel esthetisch als functioneel is dit één van de beste oplossingen die er bestaan; 
  • Er dient geen gebruik te worden gemaakt van een zogenaamde gehemelteplaat; 
  • Je hoeft niet te vrezen dat de prothese los zal komen te zitten, integendeel; 
  • Je kan alles eten zonder je zorgen te hoeven maken over een verschuivende prothese;

Of je nu geplaagd wordt door een visueel sterk aangetast gebit of je ondervindt dat het kauwvermogen er flink op achteruit is gegaan, in allebei deze gevallen zal je tot de conclusie komen dat de keuze voor het ondergaan van een all on fout behandeling met zekerheid het overwegen waard kan zijn. Bespreek deze mogelijkheid dus absoluut zeker even met je tandarts.