Make-up favorieten 2022

De opleiding tot make-up & hair artist is afgerond en nu heb ik wat in te halen op de blog! Hoewel ik dit jaar intensief met make-up bezig ben geweest, was het veel meer in de richting van het opbouwen van een make-up & hair kit en universele producten die voor zoveel mogelijk klanten werken. Ik verwaarloosde mijn eigen make-up heel erg en had meestal geen tijd om mooie make-up op te doen.

Daarom stel ik jullie in mijn halfjaar favorieten voor aan de producten waar ik de afgelopen 6 maanden op heb kunnen vertrouwen. Mijn make-up moest elke dag van 7.00 tot 21.00 uur blijven zitten. Ik was niet erg experimenteel en wilde er gewoon fris uitzien. Dit zijn de producten waarop ik heb vertrouwd:

Door mijn regelmatige verzorging en goede genen is mijn huid op een paar puistjes na zeer probleemloos en in zeer goede conditie. Daarom is de lichte dekking van de Double Wear Sheer Long-Wear Foundation* op dit moment voor mij voldoende. Net als de “originele” Double Wear heeft het een matte afwerking en is het zeer duurzaam. De Sheer Long-Wear Foundation is echter veel vloeibaarder en smeert beter uit over het gezicht. Het is ook mijn go-to voor een vette huid met weinig onzuiverheden!

Voor kleine schaduwen onder de ogen en om de nasolabiale plooien lichter te maken, breng ik Huda Beauty Fauxfilter Luminous Matte Concealer* aan en werk het in met een beautyspons. De concealer mengt zich met de huid en heeft een gemiddelde dekking zonder krijtachtig te zijn. De duurzaamheid is uitstekend, het wil gewoon niet kreuken!

Voor het gemak draag ik meestal poederproducten op mijn wangen, maar ik ben verliefd op de Huda Beauty Tantour Bronzer*! Ik dep het op de poedervrije (!) foundation en binnen enkele seconden is het bronzer-contourmengsel perfect gemengd. Het resultaat is gedefinieerd zonder al te veel hitte op het gezicht.

Om mijn make-up de hele dag te laten zitten, dep ik de matterende IT Cosmetics Bye Bye Pores Pressed Powder* met een poederdons op de T-zone. Dit is hoe ik de make-up fixeer en poseer. De poriën in de T-zone verdwijnen volledig!

Tip: Om te voorkomen dat de “matte glimmende rand” te hard wordt, kun je deze het beste nog een keer met een poederkwast behandelen.

Met de Benefit WANDERful World Shellie Blush* is een lichte aanraking vereist. De sterk gepigmenteerde blos is helder, warm roze met een lichte glans (die de poriën niet accentueert). De geur is erg intens als je een gevoelige neus hebt. De blos geeft me een frisse blik alsof ik net door het bos heb gelopen.

Het Anastasia Beverly Hills Norvina Eye Shadow Palette* ligt al een paar maanden op mijn make-uptafel, maar ik ben er nu pas dol op geworden! De oogschaduws zijn allemaal hoog gepigmenteerd, boterachtig en gemakkelijk te blenden. Omdat ze zacht worden aangedrukt, moet je de kruimels eraf tikken voordat je ze aanbrengt, anders komen ze onder je ogen terecht. De glinsterende tinten hebben allemaal een spannende diepte. Ik ben blij met de kleurencombinatie. Ik vind de bruin-paarse kleurkeuzes schattig, vooral voor coole types. Heel draagbaar en toch niet saai!

Dankzij Lasheswelle en een nieuw wimperserum zijn mijn wimpers momenteel in goede conditie. Met de MAC Cosmetics Stack Mascara* tover ik wimpers tevoorschijn die zich naar de hemel uitstrekken! De mascara zorgt voor extreem volume en verlenging. Nadat het een beetje was opgedroogd, had ik meer controle over het werk. Het resultaat is bombastisch en niets voor liefhebbers van natuurlijkheid.

Yash van MAC Cosmetics was lange tijd mijn favoriete nude lipstick totdat ik 3INA The Lipstick ontdekte in 503 Nude*. 503 Nude is een nude met een vleugje roze die past bij mijn natuurlijke lipkleur. Het zorgt ervoor dat mijn lippen er natuurlijk uitzien zonder te vervagen. Als je een eerlijk, cool huidtype bent, bekijk het dan eens!

De 503 lipliner is zelfs in mijn kit voor make-upartiesten terechtgekomen!