Yaya – Nederlands’ trots aan de internationale kledinghaken

De eigentijdse damesmode is al weer dertig jaar verrijkt met het aanbod van een modemerk dat steeds weer met nieuwe collecties van zich laat horen. Of beter: zich laat zien. Als je al die collecties eens naast elkaar houdt, valt één ding op. Dit is een damesmerk dat verfijning en comfort altijd weer koppelt aan veelzijdigheid. Dat is dan ook geheel conform de merkmissie: vrouwen de kracht laten ervaren van elegante kledingstukken die écht lekker zitten. Goed uitgangspunt want elke vrouw wil natuurlijk haar finesse mooi aankleden maar je moet er ook wel casual in kunnen rondlopen. Kleding draag je niet twee loopjes op de catwalk maar vaak de hele dag door. Overigens betekent Yaya in het Spaans zowel grootmoeder als kindermeisje.

 

Beginjaren 

Het merk mag dan Spaans klinken, het verhaal van dit afwisselende merk begint wel in Nederland, zo rond 1992. Het merk werd in eigen land opgericht en poneerde meteen een duidelijke visie op mode. Er was een modelijn nodig, zo was de gedachte, die de kern van comfort en stijl raakte en in kleding vastlegde. Bedoeld voor de moderne vrouw die op zoek was naar vooral tijdloze kledingstukken. Daarvoor bundelde Yaya kwaliteit, vakmanschap en esthetiek. Zo kreeg je gek genoeg ook meteen duurzame kleding met een tijdloos karakter. En we weten allemaal wel wat voor ‘hot topic’ duurzaamheid anno 2021 is.

 

Gestage groei

Yaya zou niet revolutionair de moderekken veroveren maar groeide gestaag tot een bekend merk uit. Die groei stopte ook niet bij de landelijke grenzen want internationale markt na markt werd aangeboord. Ondertussen bouwde het merk aan haar reputatie van elegante en toch gerieflijk zittende ontwerpen. De kledinglijn is nergens zo extravagant dat je die niet kunt terugvinden in de gemiddelde garderobe, waar ook ter wereld. Ondertussen blijft dit modemerk wel innoveren. En voldoet zo aan de almaar veranderende behoeften in de modewereld.

 

Modelijn van Yaya: draagbaar en tijdloos

Wellicht is het onderscheidende van Yaya’s modelijn een reden voor het succes van het merk. Met als een van de meest opvallende kenmerken: de draagbaarheid van de kleding, gekoppeld aan een heerlijk comfort. Dat komt tot uiting door vooral zachte, hoogwaardige stoffen die ook na een hele dag nog lekker zitten. Dat geldt voor truien maar ook voor jurken. Het design houdt het merk zo tijdloos mogelijk. Zelfs seizoens-onafhankelijk. Natuurlijk worden de laatste modetrends gevolgd maar kleding van dit merk combineert altijd makkelijk met de rest van de garderobe. Dat hoogwaardige van het materiaal overigens merk je terug aan de slijtvastheid van de stoffen. Je kunt er gewoon lang mee. 

 

Meer van Yaya modelijn: elegantie en duurzaamheid

Elegantie kun je krijgen bij behoorlijk complexe kleding. Bij Yaya blijft die elegantie eenvoudig. Overdrijven doe je maar ergens anders, lijken de ontwerpers zo te zeggen. Geen enkel kledingstuk is dus overdreven, eerder verfijnd en subtiel. Heel handig als je meteen na een zakelijk banket naar een informeel feestje afreist. Hoef je je eerst niet te verkleden. Toch zie je aan de modelijn wel terug dat het merk zich lijkt te specialiseren op de spanningslijn tussen casual outfits en een chique ensembles. Als je hiervan houdt is het merk Summum misschien ook wel wat voor jou!